Hamburger

Ingredienten

-500 gram H.o.H. gehakt
- 1 el soja
- 1 el Franse mosterd
- 1 tl kerrie
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- Halve gekookte wortel
- Panko of Broodkruim
- Chili poeder naar eigen smaak
- Peper en Zout

Barbecue

Geschikt voor zowel gas en houtskool barbecues

Tijdsduur

10 tot 20 minuten

Meng het gehakt met 1 eetlepel soja, 1 eetlepel Franse mosterd, 1 teen knoflook, 1 eetlepel kerrie, 1 ei met een snufje zout en peper. Voeg daarna aan dit gehakt de halve gekookte wortel toe nadat deze heel fijn is gesneden. Voeg aan dit mengsel de panko of broodkruim zodat het een stevige hamburger wordt, dit is na ongeveer 6 eetlepels. 

Naar eigen smaak kan er nog chili poeder toegevoegd worden (andere kruiden zoals piri piri of paprika kunnen ook toegevoegd worden. 

Druk het gehakt in een hamburgerperser zodat het een mooie ronde vormt. Wanneer het gewicht van een enkele hamburger tussen de 100 en 180 gram zit past deze mooi op een broodje. 

Wrijf de Hamburger en/of de grill in met wat olijf olie en bak de burger totdat deze mooi bruin is.

Laat de burger even rusten en maak het broodje. Het brood kan eventueel geroosterd worden op de barbecue. Beleg het brood naar wens met ijsbergsla of koolsla, tomaten, ei, komkommer en/of bacon.