SpareRib

Ingredienten

- 2 sparerib
- 1 el olijf olie
- 2 teentjes knoflook
- Peterselie (vers)
- Rozemarijn (gedroogd)
- Tijm (gedroogd)

Barbecue

Geschikt voor zowel gas en houtskool barbecues. Het gebruik van een vleesthermometer wordt aangeraden.

Tijdsduur

8 uur

Kruid het vlees met de rub of met zeezout en laat het daarna op kamertemperatuur komen buiten de koelkast.

RUB
Smeer de Rib Roast in met de gesneden knoflook, verse peterselie en de gedroogde rozemarijn en tijm.

Breng de gesloten barbecue op een temperatuur van 120 graden en  gaar daarna langzaam het vlees tot een kerntemperatuur van 45 graden is bereikt. 

Haal het vlees van de barbecue en laat het een half uur rusten in aluminiumfolie. 

Breng de gesloten barbecue op een temperatuur van 225 graden en grill de rib roast rondom tot een kerntemperatuur van 45 graden is bereikt. 

Haal het vlees van de barbecue en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.